Хасково

„Титан Хасково“ поема чистотата на областния град

ОфертаКонсорциум „Титан Хасково“ ще поеме сметосъбирането и сметоизвозването в Хасково, стана ясно след днешното разглеждане на офертите на фирмата.

„Титан Хасково“ е съставен от две софийски дружества и е със седалище Северна индустриална зона в Хасково. Консорциумът бе поканен от общината за участие в процедура на договаряне без обявление.

ОфертаHaskovo.info припомня, че до спешното търсене на фирма за чистотата на областния град се стигна след като на 17 февруари в общината е постъпило предизвестие за прекратяване на договора от страна на „Титан – АС“ ЕООД. Основният мотив е наложен запор на вземанията на дружеството, което води до невъзможност за плащане, възпрепятства работата на дружеството и го поставя в обективна невъзможност да изпълнява задълженията си по сключения договор. Договорът с „Титан“ е от 15 юни 2012 г. и е за срок от 60 месеца.

Представителят на консорциума, създаден специално за участие в процедурата, е Яна Маринова, която досега бе представител на „Титан – АС“. Тя обясни, че новото дружество ще чисти с техниката на старото, техните съдове за смет също остават. На служителите пък ще бъде предложено да постъпят на работа в консорциума. Маринова призна, че има забавяне на заплатите, но каза, че то е само от 10 дни и те ще бъдат изплатени.

„Титан – АС“ трябва да чисти Хасково до 17 март, след което дейността се поема от новия консорциум до провеждането на нова обществена поръчка, която вече се изготвя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.03.2015 9:44 9:44

1

Back to top button