Хасково

Пускат безплатни автобуси за ученици до Александровската гробница

СъвещаниеВъзможността всички ученици от общината да започнат организирани посещения на Александровската гробница бе обсъдена на съвещание с директорите в община Хасково.

СъвещаниеИдеята е да бъде осигурен безплатен превоз за децата, като екскурзиите се очаква да стартират от април, обясни шефката на образованието Ралица Кисекчиева.

На съвещанието бе представена и инициативата „Стани екогерой – Да научим децата да обучат родителите си“. Тя е за ученици от 1 до 8 клас в 10 училища, като е предвидена и онлайн игра с награди – 5 таблета и 50 книги. Училището с най-много участници пък ще получи мултимедиен проектор.

Кампанията стартира от 23 март и ще продължи до 12 април. Днес директорите получиха пакети с листовки, които да раздадат в училищата си. Целта е хората да се мотивират да събират разделно и да опазват околната среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Възмутена
Възмутена
16.03.2015 21:47 21:47

Да научим градските деца да събират разделно, а селските деца -кучета ги яли.Къде отиват селските деца след няколко години? Пак в града.Защо трябва да има такава дискриминация?Какво да обясним на децата като попитат защо не са включени в тази инициатива и не могат да участват?На село децата също са толкова информирани както градските, също се учат да събират разделно и участват в различни инициативи за опазване на околната среда заедно със своите връстници от града.
Нека хората, които организират инициативата за градските деца, да дойдат на село и да обяснят на селските деца каква е причината да не участват в тази инициатива.

Back to top button