Хасково

Анкетьори влизат в 238 домакинства в Хасковско

Илюстрация238 домакинства в Хасковска област ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори в рамките на статистическо изследване.

То се провежда във връзка с участие на България в изследване на ЕС и Евростат за изучаване на бедността и социалната изолация в периода март-май 2015 г. Националният статистически институт провежда чрез Териториалните статистически бюра в страната анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот“.

Ще бъдат проведени персонални интервюта и попълване на два въпросника: за домакинството и индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Освен областния център ще бъдат посетени и анкетирани домакинства и лица от общинските центрове: Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Тополовград, Ивайловград, Симеоновград, Маджарово и Минерални бани, както и от населените места: Брягово, Върбица, Добрич, Димитровче, Иваново, Клокотница, Кобилино, Колец, Криво поле, Меричлери, Орешник, Остър камък, Радиево, Славяново, Стамболийски, Сусам, Текето, Тънково и Устрем.

На анкетиране подлежат лицата на 16 и повече навършени години. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.03.2015 9:06 9:06

Полицията да се стяга…!

Back to top button