Ако фейсбук знае за любовта, тя е застрашена, смятат ученици

Хасково

СрещаАко във фейсбук е публикувана информация за любовната връзка на дадена двойка, то тя е застрашена, смятат повечето от учениците, преминали обученията и участвали в дискусиите на хасковското сдружение „Шанс и закрила“.

СрещаТова е една от темите в дискусионния форум в социалната мрежа. Сред останалите, в които децата и младежите са много активни са: „Какво е любов“, „Към какво се стремят момчетата“, „Как да задържим до себе си човека, когото обичаме“, „Полезна ли е ревността за връзката или не“, „Пречи ли разстоянието на връзката“, „Власт и контрол в отношенията“, „За или против гражданския брак“, „Брак по любов или брак по договаряне“.

Днес се проведе заключителната конференция по инициативата на сдружението за толерантност и равнопоставеност, по която се работи от февруари 2014 до април 2015 г.

СрещаЦелите са: да се овластят уязвими групи деца и младежи за отстояване на толерантни и равнопоставени връзки, създаването и разпространението на механизъм за подкрепа и самоподкрепа на деца и младежи за насърчаване на толерантност и равнопоставеност по полов признак, да се намали риска децата и младежите да станат насилници или жертви на домашно насилие по полов признак.

Инициативата е насочена към 240 деца и младежи на възраст 13 – 19 г. в Хасково, Свиленград и Любимец. Обучени са 20 специалисти и 20 младежи – ментори да прилагат Механизма за подкрепа и самоподкрепа, проведена е обучителна програма за 261 деца и младежи от Хасково и Свиленград. Младежи с проблемни връзки получиха подкрепа от свои връстници – ментори.

В края на проекта, неговите ръководители споделиха, че вече децата са по-уверени във връзките си. Според повечето от учениците не е нормално гаджето ти да проверява входящите обаждания в телефона, както и да има достъп до профила във фейсбук. Обяснението на младежите е, че не се знае как ще се развие връзката във времето. За тях това не е израз на любов, а обсебване и контрол, породени от несигурност у партньора, който иска да контролира деня на половинката си. Сред изводите е, че малките са по-наивни.

 СрещаСреща 

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.