Хасково

Хасковлии протестираха срещу насилието над медици

ПротестХасковлии протестираха пред сградата на съдебната палата в областния град.

ПротестПовод за протеста бе побоят и грабежът над хасковлийката д-р Велислава Джонева от миналия петък и ударите, които получиха от агресивен пациент ден по-късно медици от Спешно отделение.

Haskovo.info припомня, че в резултат на боя д-р Джонева е с две счупени ребра и изваден далак. 33-годишният й нападател рецидивистът Йордан Александров пък бе заловен и оставен в ареста от Хасковския окръжен съд.

ПротестСъпругът на д-р Джонева митническият агент Владимир Славски заяви, че жена му ще бъде изписана утре от болницата, като ще е нужно време да се възстанови напълно. Славски изчете и обръщение от името на д-р Джонева, в което тя благодари за проявеното гражданско съзнание и подкрепата за нея и за борбата с престъпността. „На моето място можеше да бъде всеки. Ако нищо не се промени ще последват нови нападения. За това трябва да се предприемат бързи и ефективни законодателни промени за да може всеки да живее свободен и спокоен“, се казва още в апела на нападнатата лекарка.

Протестиращите бяха с различни професии. Протестът бе подкрепен и от „Атака“. Славски заяви пред медиите, че се разграничава от партийните пристрастия в случая.

Строителният инженер Венета Вълканова обясни, че протестиращите не са за въвеждането на смъртно наказание, а за законодателни промени, защото такива хора като нападателя на д-р Джонева са сред нас, а не в затвора, където да бъдат превъзпитани. Това е и причината протестът да бъде пред сградата на съда.

Протест  Протест 
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
20.03.2015 20:09 20:09

С какво право мизерниците от Атака политизират този чисто човешки акт , с с който хората проявяват гражданската си позиция и подкрепа.

Анонимен
Анонимен
20.03.2015 21:13 21:13

…в затвора попаднал на хора и станал човек…

една хасковлийка
една хасковлийка
21.03.2015 2:05 2:05

Актът „побой“ е подсъдим.Но от друга страна, лошотията на д-р Джонева го е предизвикала. Жалко, че за лошите, неетични и груби хора няма обществени наказания в целия свят! Слава на Бога, че той въздава павосъдие за всички!

gost
gost
21.03.2015 3:21 3:21

Защо не протестирате срещу тия , които само ви пишат глоби вместо да ви служат и да се грижат за вашата сигурност, след като им плащате заплати?

Back to top button