Хасково

ПГСС със силно представя на „Млад фермер“, трима вече са студенти

Състезание11-класници от Професионална гимназия по селско стопанство – Хасково се представиха блестящо на регионалния кръг на състезанието „Млад фермер“, съобщават от гимназията.

СъстезаниеНадпреварата е етап от националното състезание „Млад фермер“. Домакин бе Професионалната гимназията по селско стопанство в Нова Загора.

Нашите състезатели, под ръководството на инж. Ангел Николов и инж. Венета Иванова, се представиха блестящо и защитиха достойно името на гимназията ни.

Те постигнаха отлични резултати и заминават на участие в националния кръг на състезанието, който ще се състои през месец април в град Попово.

СъстезаниеУчениците се състезаваха в три направления: Животновъдство – участие взе Десислав Александров, който се справи отлично с разпознаването на фуражи и спазването на хигиенни изисквания и хуманно отношение към животните при доенето на крави, Растениевъдство – Сабри Кочак, който успя бързо да разпознае семената и извърши правилна резитба на лозите, Механизация – Пламен Петков, който се класира на второ място в майсторското управление на трактор с ремарке по зададен маршрут. Той беше безупречен при изпълнението на поставената задача.

За първи път състезателите от ПГСС – Хасково се класират отборно на трето място в регионалния кръг на състезанието „Млад фермер“ и заслужено отиват на национален кръг. А тази година участваха рекорден брой отбори – от 18 гимназии. Нашите участници получиха купи, грамоти и подаръци, осигурени от домакините на проявата.

При награждаването бе обявено, че достойните ни представители са приети студенти в Аграрния университет без приемен изпит и имат правото да избират специалност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button