Хасково

Домашното насилие събра магистрати и адвокати на семинар в Хасково

СеминарТемата за домашното насилие събра магистрати и адвокати от региона на двудневен семинар в Хасково.

Той се организира от фондация „Х&Д Джендър перспективи“ по нов 20-месечен проект „Заедно срещу домашното насилие“, финансиран от Министерството на правосъдието.

СеминарВ рамките на проекта в консултативните центрове в Хасково и Димитровград се предлагат: психо-социална помощ на лица, жертви на домашно насилие и включване в програми за социална рехабилитация, квалифицирана юридическа помощ, трудово посредничество и помощ при кандидатстване за работа, насочване към институции, специализирана програма за извършители на домашно насилие.

Новото сега е специализирана програма за семейства или роднини на пострадали от домашно насилие. От фондацията обясниха, че работата със семействата е важна, защото когато жертвите не срещат разбиране в къщи се стига до оттегляне на жалби и невъзможност за изход от кризата.

Ползването на услугите в консултативния център е безплатно.

Лектори на семинара са столичният адвокат Даниела Горбунова и психологът от фондация „Пулс“ в Перник Мирослав Наумов. Последният е провел и 3-дневно обучение със служителите на фондацията за новата специализирана програма.

От фондацията съобщиха, че от началото на годината месечно през консултативните центрове преминават средно по 15 жертви на домашно насилие. Висок остава процентът на възрастните хора и на тези, пострадали от близки с психични проблеми.

Семинар   Семинар
 Семинар  Семинар
 Семинар  Семинар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
02.04.2015 15:06 15:06

Има само един начин да се справим с домашните насилници. Вземаш една сопа и бой, бой ….. Ама да не е в къщи, че ще се води домашно насилие.

Анонимен
Анонимен
03.04.2015 14:48 14:48

Аз също бях жертва на домашно насилие и тази фондация страшно много ми помогна да изляза от ситуацията, в която се намирах. Много съм им благодарна и призовавам всеки, който смята е е жертва да предприеме тези мерки и да се отърве от своя насилник.

Back to top button