Хасково

Завъртяха премиерно „Мърлин Мърло“ в Хасково

Премиера„Мърлин Мърло“ от Николай Коляда се игра премиерно тази вечер на сцената на хасковския театър „Иван Димов“.

Постановката е на Стайко Мурджев с участието на актьорите: Ирмена Чичикова, Васил Дуев, Радина Кърджилова, Велислав Павлов.

Екипът даде пресконференция преди премиерата. Мурджев призна, че в пиесата има препратки към „Три сестри“ на Антон Павлович Чехов и „Трамвай желание“ на Тенеси Уилямс. Той определи Коляда като баща на руския модернизъм.

„Човек по някакъв начин е бездънен. Всички образи в пиесата са дълбоки. Надявам се зрителят да бъде развълнуван от смислите“, каза режисьорът.

Чичикова сподели, че за пръв път играе на хасковска сцена и че за нея ролята на Мърлин Мърло е голямо предизвикателство.

 

Премиера   Премиера
 Премиера  Премиера
 Премиера  Премиера
 Премиера  Премиера
 Премиера  Премиера

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
театрал
театрал
03.04.2015 9:23 9:23

„Човек по някакъв начин е бездънен. Всички образи в пиесата са дълбоки. Надявам се зрителят да бъде развълнуван от смислите“
По тъпа мисъл не бях чувал от режисьор в театъра! Човек, бездънен, смислите!Ало Мурджев, къде си я учил тази режисура? По кафенетата на „Раковски“?!Иначе актрисите, с които работиш са като диаманти!Прекрасни момичета! Но ти май не си наясно с посланията, които отправяш към нас зрителите и читателите. Какво значи бездънен човек , г-н режисьор? Хайде, отговорете ми, че нещо не ми е ясно Вашето послание!

Нквю
Нквю
03.04.2015 11:53 11:53

Какво е това нещо? Какви са тез цени за билети? Това не е нормално толкова скъпи билети!

театръл
театръл
03.04.2015 12:09 12:09

Цените на билетите са изключително високи!Като се добави и субсидията, която театъра получава за всеки продаден билет, цифрите стават много смущаващи!Театъра получава субсидия от държавата, която се разпределя между малко на брой хора. Актьорите нищо не получават, ако вземат нещо то е рядко, те получават само мизерната си заплата. А, директора, пикливите режисьори ,гост актьори, лапат огромни пари.Попитайте Боил Банов, колко пари е гушнал през последните пет години като бонуси.Сега се „скри“ като зам.министър. Рахнев, този неизкъпан и миришещ по тази причина нов директор също лапа , лапат вече доста хора около Боил Банов.Събудете се актьори! Събудете се граждани!Точат бюджета на практика и през театъра, неговите субсидии и още и още.

Back to top button