Хасково

Оставиха Румен Божинов-Цайса в ареста, търсят го в Австрия за изнудване и измами

АрестБившият замначалник на Агенция „Митници“ Румен Божинов-Цайса бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд.

Той бе задържан в понеделник на ГКПП „Капитан Андреево“ на влизане от Турция в България по издадена европейска заповед за задържане от Австрия.

АрестБожинов е търсен от австрийските власти по 4 обвинения: подправяне на документи, изнудване в тежка форма, злоупотреби с доверие и измами в големи размери.

Неговият адвокат Георги Еленков поиска от съда по-лека мярка, защото Божинов има постоянен адрес, не би се укрил и искал да се яви и да се защити пред австрийските власти. Еленков посочи, че Божинов е служител на ДАНС. Извън залата адвокатът заяви, че бил чел по сайтовете, че Цайса работил в ДАНС.

Божинов заяви пред съда, че е изненадан от обвиненията и че няма намерение да възпрепятства разследването и иска да се яви в Австрия.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Еленков заяви, че няма да жалят, защото искат максимално бързо да мине делото за екстрадиция. Адвокатът сподели, че в случая става въпрос за приятелка на Божинов в Австрия, която го топяла пред властите.

Арест   Арест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dnes
dnes
03.04.2015 15:58 15:58

Tva advikata na mafiqta li e ………

адвоката на данс
адвоката на данс
03.04.2015 18:25 18:25

Този адвокат, ако е казал това, сам е извършил престъпление.Ама кой ще се сезира…

Back to top button