Хасково

Стартираха кампания срещу хепатит С в Хасковско

КампанияВ кампанията срещу разпространението на хепатит С „Хепи ли Си“ се включиха младежите от ГЕРБ в Хасковска област.

Те раздаваха брошури с информация за болестта. Според изследванията 111 000 българи са с хепатит С, но голяма част от тях не знаят, че са се заразили. Едва 3% от заразените се лекуват.

Инициативата е на националното сдружение за борба с хепатита – „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“. Брошури се раздаваха по общините в областта.

Акцията срещу разпространението на хепатит С в региона е под патронажа на народния представител от ГЕРБ Евгения Ангелова. Тя заяви, че участва в кампанията защото знае колко много хора са заразени с хепатит С, но не знаят, което може да е фатално за тях. Според нея е важно повече хора да застанат зад каузата и да участват в кампания за да е по-информирано обществото и да се изостри вниманието към този проблем.

Кампанията бе подкрепена и от замобластния управител Станислав Дечев.

Кампания   Кампания

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button