Хасково

Доброволците от „Паисий“ с нова обществена кауза

ИлюстрацияНамаляване на популацията на бездомните животни е новата кауза на  доброволците от хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“ с ръководител Мария Кунчева.

Кампанията се провежда съвместно с организацията „Зоодоброволци“.

Заедно със свои връстници от други градове в страната хасковските ученици са включени в инициативата „Училището – зона за филантропия“ на Националния алианс за работа с доброволци. Другият участник от Хасковска област е ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград. Целта е младите хора да се мотивират да участват в решаване на належащи обществени проблеми.

Предишната благотворителна акция на хасковските доброволци бе изработване и продажба на мартеници. Събраните средства бяха дарени на две нуждаещи се деца. Както Haskovo.info писа, учениците са носители на една от годишните награди „Доброволческа инициатива“ за 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button