Хасково

Яйца и по 14 ст. на хасковския пазар, не чакат поскъпване

ЯйцаВ началото на Страстната седмица на хасковския зеленчуков пазар се продават и яйца по 14 ст. бройката.

ЯйцаПо-големите размери пък са от 20 до 23 ст., а тези които се рекламират като домашни стигат и до 25 ст. Повечето търговци казват, че от сега не може да се говори за поскъпване на яйцата през следващите дни. Една от причините е, че веригите от хипермаркети държат цените ниски.

Тази година пък католическият Великден изпревари със седмица православният и сега в Западна Европа нямало свободни количества на яйца за внос. Така нашите търговци разчитали почти изцяло на родното производство.

ЯйцаХората вече купуват яйца за празника, като вълната се очаква да бъде в сряда. Търговци споделиха, че търсенето започва слабо, защото през миналата година имало много, които купували наведнъж по 3 кори с яйца, а сега взимали по една.

Стандартната боя за яйца на пазара върви по 50 ст., а неразтворимите са от 2.80 до 3.60 лв. бройката, като при тях няма поскъпване.

400 грама курабии се продават на зеленчуковия пазар по 2 лв., а 1 кг. се предлага за 4.80 лв. Козунаците пък са от 2 до 2.40 лв.

Яйца  Яйца 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button