Регион

Развитието на Странджа-Сакар дискутират на кръгла маса в Тополовград

ИлюстрацияКръгла маса на тема „Състояние и перспективи за развитие на регион Странджа-Сакар“ ще се проведе на 15 април от 11 часа в залата на община Тополовград.

На срещата ще бъдат представени природните характеристики и потенциалът за развитие на региона, както и предизвикателствата пред икономическото и социалното развитие на общините тук.

Участие в срещата ще вземат кметовете на общините: Болярово, Елхово, Ивайловград, Любимец, Малко Търново, Свиленград, Средец, Царево и Тополовград.

Покана за събитието е отправена към: Министъра на здравеопазването, Министъра на икономиката, Министъра на труда и социалната политика, Министъра на туризма и Изпълнителния директор на НСОРБ.

Срещата се свиква по инициатива на кмета на община Тополовград Божин Божинов поради редицата наболели въпроси, касаещи пограничните общини от Югоизточна България. В това число са въпросите на демографската криза, миграцията на младите хора, застаряващото население и последващите от това теми. Ще се дискутират нови възможности за развитието на региона с подкрепа на държавата, ЕС и със собствени средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button