Регион

1.9 млн. лв. за ремонти на църкви в община Тополовград

ЦърквиПо празниците около Възкресение Христово жителите на 6 села в община Тополовград палят свещи в църкви, обновени със средства по Програмата за развитие на селските райони.

Църкви1.9 млн. лв. общо са разплатените досега от Държавен фонд „Земеделие“ средства за ремонти на покриви, интериорни подобрения, възстановяване на иконописи, нови електроинсталации, отопление, вентилация. Благоустроени са и прилежащите към храмовете пространства.

206 000 лв. бяха отпуснати за ремонта на построения през 1872 г. храм „Св. Архангел  Михаил“ в село Мрамор. Най-голямата сума – 330 000 лв. е изразходвана за обновлението на църквата „Свети Пророк Илия“ в Синапово.

С европейски пари са реконструирани и православните храмове „Св. Димитър Солунски“ в  Устрем, „Св. Константин и Елена“ в  Радовец, „Св. Животворний Източник“ в село Капитан Петко войвода, „Св. Георги“ в Хлябово, последният от които е изграден преди 166 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button