Хасково

Бижутерката Марияна пак влиза в съда

Бижутерка, архивНово дело с участието на осъдената за рекет бижутерка Марияна Димитрова е образувано в Районен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че през март хасковлийката бе окончателно осъдена на година и половина с 4 г. изпитателен срок от окръжния съд. Тя бе призната за виновна от районния съд на 10 декември миналата година в това, че е изнудвала бившия си съпруг Даниел Димитров за 400 000 лв., два апартамента в Хасково и половината му бутици в центъра. За целта Димитрова е използвала заплахи за насилие, убийство и тежки телесни повреди.

На 20 май 2013 г. магазинът за сребърни бижута, в който работи Димитрова бе залят с фекалии. През юни 2013 г. обвиняемата бе задържана на хасковска бензиностанция в момент на разплащане с трима мъже, които трябвало да пребият Даниел. Тогава са задържани и около 2800 лв., които е трябвало да бъдат дадени като капаро.

Окръжните магистрати единствено намалиха размера на обезщетението за неимуществени вреди, които Марияна трябва да изплати на Даниел от 5000 на 2500 лв. Присъдата не подлежи на обжалване.

Сега обаче районният съд ще трябва да се произнесе по съдбата на конфискуваното капаро. Марияна иска парите да й бъдат върнати. Другият вариант е те да бъдат конфискувани в полза на държавата, защото са част от престъплението.

Днешното дело обаче не можа да тръгне, защото Димитрова не се яви, тъй като била на погребение. Нямаше го и нейният титулярен адвокат, който по същото време имал друго дело. Следващото заседание ще е на 20 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Magi
Magi
09.04.2015 11:09 11:09

Tazi maimuna zashto ne e v zatvora ? Ujasna alchna mrasnica – grozota! Ako imashe prisada za razvaliane na semeistva i pravene na mrasotii- Shte i dadat dojivotna prisada! SRAM za obshtestvoto e tazi ubiica!!!

Back to top button