Хасково

36 дебютанти на „Южна пролет“, трима са от Хасковско

Конкурс36 автори са заявили участие на 43-я Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ от 22 до 24 април, съобщиха на пресконференция в общината.

18 са в жанр проза, поезия – 17, критика – един, като тази година няма участници с филмов сценарий.

Най-малкият дебютант е 15-годишната димитровградчанка Славея Захариева, която участва с книгата си „Гора от вятър“. Както Haskovo.info писа друга участничка от региона е хасковският модел в Лондон Ралица Калоянова със стихосбирката си „Мястото“.

КонкурсНай-възрастните в конкурса са четирима автори на по 40 г.

Председател на журито ще е проф. Боян Биолчев, а членове са Иван Павлов, проф. Амелия Личева, Милена Лилова, Ели Видева и проф. Валери Стефанов.

На базара тази година са поканени 21 български издателства, като ще има и специална шатра за дебютантите.

Община Хасково присъжда на наградените звание „Лауреат“, бронзов „Пегас“ и по 1000 лв. Присъжда се и наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Председател на журито тук е Ралица Кисекчиева, директор на културата и образованието в общината, а членове са замдиректорът на регионалната библиотека „Христо Смирненски“ Тонка Койчева, поетесата Мина Карагьозова, писателят Иван Митев и главният експерт по културата в кметството Венета Въжарска.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
удивен
удивен
09.04.2015 13:48 13:48

тази комисия за наградата ал. паскалев е изцяло от откачалници…

Back to top button