Хасково

Задържаният за убийството на зет си страдал от разстройство на личността

МяркаОт органично разстройство на личността страдал 66-годишният хасковлия Анастас Стайков, който бе задържан за убийството на 50-годишния си зет Желю Ванев.

МяркаТова стана ясно на днешното гледане на мярката за задържане в Хасковския окръжен съд. Стайков бил воден на отчет и лежал в диспансер миналата есен. Към този период той бил вменяем, но след изписването си не ходил на контролни прегледи и не било ясно дали си взима лекарствата.

Анастас Стайков е направил самопризнания за стореното пред разследващите.

МяркаHaskovo.infо припомня, че привечер на 7 април Стайков се прибрал в дома си на хасковската ул. „Драгоман“, който обитавал с по-голямата си дъщеря Делка и живеещия с нея на семейни начала Желю. Избухнала разпра за парите от пенсията на щерката. Стайков първо ударил Ванев, а след това го пробол смъртоносно с нож в гърба. Според запознати скандала се разразил, защото със своята пенсия бащата трябвало да плати кабелната, а с тази на дъщерята – тока. Вместо това в апартамента била опъната софра. Двамата мъже често злоупотребявали с алкохола и се карали. Стайков заяви пред съда, че съжалява за стореното.

Защитата на Стайков поиска от съда по-лека мярка, защото той не би извършил друго престъпление и има постоянен адрес. Съдът обаче го остави в ареста, защото престъплението е тежко, а наказанието е от 10 до 20 г. и предвид лошите му характеристични данни.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button