Регион

Прокуратурата повдигна обвинения на двама от „Капитан Андреево“

ПрокуратураОкръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми митническите инспектори от митнически пункт „Капитан Андреево“ Красимир Добрев и Димитър Ковачев за длъжностни престъпления.

Красимир Добрев и Димитър Ковачев са обвинени за това, че в периода 16 март – 29 март, при условията на продължавано престъпление, като длъжностни лица, не са изпълнили служебните си задължения по Закона за митниците – допуснали са през българо-турската граница 7 товарни автомобила, превозващи цигари без бандерол на обща стойност 557 189 975 лв., без да извършат дължимия по закон митнически надзор и контрол. От деянието са настъпили значителни вредни последици за бюджета на България, а именно такива от имуществен характер, както и такива, изразяващи се в създадени смущения в нормалното функциониране на митническия режим, компрометиране на авторитета и разколебаване доверието на гражданите.

Красимир Добрев не е осъществил контрол и надзор над превозваните акцизни стоки, а Димитър Ковачев, като отговорник на оперативно звено на митнически пункт „Капитан Андреево“, не е осъществил ефективно ръководство над цялостната дейност на подчиненото му звено.

Повдигнатите обвинения от ОП-Пловдив са по досъдебното производство от края на март, когато на разпити бяха привикани и други митничари и гранични полицаи от пункта.

По неофициална информация от вчера има още арестувани митничари по линия на контрабандата на цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button