Хасково

Наказаха с 5 бона педофил, блудствал с малолетна

Илюстрация5000 лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди ще трябва да изплати развратник, блудствал с малолетна, потвърди Хасковският окръжен съд.
 
Осъденият с инициали С. И. С. е бил наказан след споразумение от димитровградския районен съд да изплати сумата на бащата на момичето което е под 14-годишна възраст. Той обаче обжалва пред хасковските магистрати размера на обезщетението. Престъплението е извършено на 15 ноември 2013 г.
 
ХОС се мотивира, че престъпленията против половата неприкосновеност засягат в най–пълна степен чувството за чест и достойнство на всеки човек. Тези престъпления са още по–укорими, когато са извършени по отношение на малолетни лица, тъй като предвид неукрепналата им психика това събитие се отразява съществено на тяхното психологическо развитие, на възприемането на лица от другия пол и оставя отпечатък за цял живот, е записано в решението на съда.
 
Случилото се се е отразило изключително негативно на психиката на детето – изпитвало срам, страх, тревожност, объркване, започнало да страни от своите познати, което наложило да промени местоживеенето си, като за 1 г. било настанено в приемно семейство. Поради това за компенсиране на преживените от момичето негативни емоции от упражненото спрямо нея сексуално посегателство ответникът следва да й заплати обезщетение в размер на 5000 лв. 
 
Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button