Регион

Повдигнаха обвинения на още двама митничари, граничен полицай и шеф на спедиторска фирма

ИлюстрацияМитническите служители от пункт „Капитан Андреево“ Христо Палазов и Юри Гудев, граничният полицай Янчо Георгиев, управителят на спедиторска фирма Динко Щирянов и служителят Николай Перчемлиев са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Пловдив за контрабанда.
 
39-годишният Христо Палазов е обвинен за това, че на 29 март в митнически пункт „Капитан Андреево“, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми като помагачи и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300 лева, без знанието и разрешението на митниците. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, се казва в съобщението от прокуратурата.
 
53-годишният Юри Гудев е обвинен за това, че на 17 март, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения на пренасянето на значително количество цигари без бандерол през българо-турската граница. Стоката е на обща стойност 31 036 200 лева. 
 
45-годишният Янчо Георгиев е обвинен за това, че на 29 март в митнически пункт „Капитан Андреево“, като длъжностно лице, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300 лв., без знанието и разрешението на митниците. 
 
50-годишният Динко Щирянов е обвинен за това, че на 29 март на митнически пункт „Капитан Андреево“, в условията на продължавано престъпление, като управител на спедиторска фирма, която е в непосредствена връзка с митническа служба – митнически пункт „Капитан Андреево“, в съучастие като помагач с останалите обвиняеми и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300 лева. 
 
36-годишният Николай Перчемлиев е обвинен за това, че на 29 март в митнически пункт „Капитан Андреево“ в съучастие като помагач, заедно с Христо Палазов и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 15 518 100 лв. 
 
Днес Окръжен съд – Пловдив ще разгледа мерките за неотклонение на обвиняемите. Прокуратура настоява за постоянното им задържане под стража. Също днес ще бъде разгледана мярката и на митническия служител Красимир Добрев, обвинен за длъжностно престъпление – прокуратурата настоява за задържането му под стража.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button