Хасково

Замминистър Грудев: Зеленчукопроизводителите с повече пари

СрещаЗеленчукопроизводителите, животновъдите, производителите на плодове и биопродукти ще получат възможност за по-голямо финансиране през новия програмен период. Това съобщи на среща с земеделските производители в Хасково замминистърът на земеделието и храните Васил Грудев.

От министерството са на национална обиколка, в която запознават производителите със схемите за директни плащания и програмата за развитие на селските райони.

Замминистърът обясни, че новите схеми са 17. Акцент ще се постави върху интензивните отрасли, които през последните 7 г. са били уязвими за сметка на зърнопроизводителите, които по неговите думи вече имат устойчивост.

Право на финансиране ще имат всички регистрирани като земеделски производители. При зеленчукопроизводителите например ще се следи и за тяхната реализация, както и цялото производство. Ще се допуска и сдружаване на групи производители.

На срещата със замминистъра в зала „Марица“ на областна администрация присъстваха десетки земеделци от региона и представители на служби.

Среща   Среща
 Среща  Среща
 Среща  Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
земеделец
земеделец
14.04.2015 18:15 18:15

Молбата ми е да давате една седмица по – рано разяснение за такива срещи

Анонимен
Анонимен
14.04.2015 18:29 18:29

ШМЕНТИ-КАПЕЛИ

Back to top button