Регион

Хванаха хиляди фалшиви маратонки на „Капитан Андреево“

Ментета11 000 спортни обувки, текстилни изделия и аксесоари със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на 15 световноизвестни марки задържаха при съвместна проверка служители на МВР и Агенция „Митници“ на МП „Капитан Андреево“.

Стоката е била превозвана с камион с румънска регистрация, който пътувал от Турция през България за Румъния. Камионът е отклонен от служители на МВР за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки.

В колетите са открити 6095 чифта маратонки и мъжки обувки, по-голяма част с логото на „Converse“, „Nike“, „Puma“ и „Adidas“. Сред фалшификатите са открити още  3045 спортни комплекти, анцузи, ризи и панталони на „Puma“, „Аrmani“, „Nike“, „Adidas“, 1050 тениски и ризи с логото на „Tommy Hilfiger“, „Polo“, „Lacoste“,  480 чифта чорапи на „Calvin Klein“, както и 330 чанти и портмонета на „Тommy Hilfiger“.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 Ментета Ментета 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button