Хасково

Предлагат Асен Златаров за почетен гражданин на Хасково

ПремиераАсен Златаров да бъде предложен за почетен гражданин на Хасково посмъртно ще иска от общинския съвет Инициативен комитет, обяви областният управител Добри Беливанов.

ПремиераБеливанов заяви, че се очаква група от общински съветници да внесат предложението за разглеждане в местния парламент.

Това стана при откриването на премиерата на книгата за бележития хасковлия „Синът на тоя град“ с автор Йордан Нанчев. Събитието бе в областна администрация и премина под патронажа на губернатора. Издаването на книгата съвпадна със 130-годишнината от рождението на Златаров.

ПремиераКакто Haskovo.info писа сред организаторите на премиерата бяха още тракийското дружество „Георги Сапунаров“, читалище „Тракия-2008“, ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, Научни технически съюзи – Хасково, национален литературен салон „Старинният файтон“.

Нанчев е работил върху книгата над 20 г. Слово за творбата държа д-р Елена Алекова, член на СБП и писателят Петър Ангелов.

В зала „Марица“ присъства много публика. Гостите бяха поздравени от хор „Лира“ при Езиковата с диригент Вела Казакова и от фолклорна група „Тракийска дъга“.

Премиера   Премиера
 Премиера  Премиера

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
йрулд
йрулд
17.04.2015 6:20 6:20

ТАЗИ АНТИКА БЕЛИВАНОВ, НА ДЕЛЯНЧОВИЯ ТАТКО – САШО ДОБРЕВ – СЪРАТНИКА ОЩЕ ОТ БСП, КЪДЕТО СИ ДРУГАРУВАХА ЗАЕДНО И ТОЙ ЛИ Е ТРАКИЕЦ?

...
...
17.04.2015 8:48 8:48

Нашите почитания към Асен Златаров за неговите заслуги, но защо при наличие на толкова дейни наши съграждани, трябва да се дава този сан на починал човек?

marena
marena
17.04.2015 12:36 12:36

Наистина, не е нужно да се дава поч.гражданин на човек, който си е отишъл много отдавна. По скоро да му възстановят експозицията от Общината,или най добре ще е да направят един мемориал на подходящо място, например пред НТС-то!

Back to top button