Регион

Хванаха 1751 фалшиви парфюма на „Капитан Андреево“

Парфюми1751 парфюма и тоалетни води задържаха при съвместна проверка митническите служители от мобилни групи към ЦМУ и служители на РДВР – Хасково, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоките са задържани поради съмнения, че са произведени в нарушение на правата върху интелектуалната собственост. Ароматите са имитации на 20 различни световноизвестни марки, по-голяма част от които „Пако Рабан“, „Нина Ричи“, „Армани“, „Лакост“, „Долче и Габана“.

При извършване на щателна митническа проверка при един от случаите 721 флакона с парфюми са открити в личния багаж на румънски гражданин, пътуващ в автобус по редовна линия Истанбул – Букурещ. Пред митническите служители мъжът с инициали K. П. признал, че е закупили ароматите от пазара в Истанбул, но въобще не знаел, че купува имитации на световноизвестни марки.

При други три случая, отново в личния багаж на пътници в автобуси за Румъния, са открити още 1030 броя парфюми и тоалетни води.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button