Спорт

Волейболният празник в „Младост“ завърши с победа

ВолейболВолейболните турнири, на които бе домакин димитровградската спортна зала „Младост“, завършиха с победа за домакините от „Раковски“.

Днес момичетата до 15 г. спечелиха с 3:1 срещу „Шумен“. Вчера волейболистките на треньора Петър Ташев надделяха със същия резултат и на „Ботев“ (Враца). Нашите обаче загубиха от Етрополе и останаха втори в квалификацията за зона, а победителките продължават напред.

ВолейболВолейболистките до 13 г. пък станаха първите, класирали се на тазгодишните финали от държавното първенство. Момичетата на треньора Александър Дафинов записаха категорична победа над отбора от „Странджа“ (Средец) в първата си среща от 3-та група на регион „Странджа“. В своеобразен финал се превърна срещата им с отбора на „Арда“ (Кърджали). Димитровградчанки спечелиха първия гейм с 25:23, втория бе за кърджалийки. В тайбрека, момичетата от „Арда“ започнаха силно и при резултат 10:4 точки в тяхна полза, домакините от „Раковски“ показаха отборен дух и не само изравниха, но и постигнаха заветната победа с 15:13 точки.

Така в най-многобройния регион, с 12 участващи отбора, димитровградчанки спечелиха квота за участие на финали.
За разпределяне на местата от първо до трето предстои турнир на победителите в отделните групи на 19 май. Момичета от „Раковски“ в тази възраст за поредна година доказаха, че са сред най-добрите в региона и след 6-то място финали при 12 г. момичета в Шумен миналата година, тази отново ще играят сред най-добрите отбори в България. На 2-3 май Стара Загора е домакин на първенството за момичета до 12 г., където „Раковски“ е с амбиции също да класира отбор на финали.

В Етрополе в началото на май пък ще играят девойките младша възраст.

Волейбол  Волейбол 
 Волейбол  Волейбол
 Волейбол  Волейбол
 Волейбол  Волейбол
 Волейбол  Волейбол
 Волейбол  Волейбол
 Волейбол  Волейбол
 Волейбол  Волейбол

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button