Хасково

„Орфейци“ отново с награда от национален конкурс

ХорКамерна формация на Детски хор „Орфей“ спечели трето място в националния конкурс за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие“ в Панагюрище.

Певческият форум се проведе на 18 и 19 април за единайсти пореден път. Журито тази година бе в състав: председател – доц. Етиен Леви и членове – Преслава Пейчева и Ясен Велчев. Певците се състезаваха във втора възрастова група заедно с още 12 състави от София, Вършец, Пловдив, Панагюрище, Стара Загора и др.

Песните, с които „Орфей“ се представи бяха „Песен за Хасково“ и „Седнало е Джоре“.

По-големите момичета се състезаваха в трета възрастова група и спечелиха поощрителна награда в раздел „Дует“. Те изпълниха песните „Хубава си моя горо“ и „По първи петли“.

Сега „Орфей“ продължава репетиции с подготовка за участие в седми фестивал „Осанна във висините“, който ще се проведе в София на 8 и 9 май.

Хор   Хор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
браво
браво
20.04.2015 15:12 15:12

Страхотно е това,че все още има кой да представя град Хасково!Чудесно са се справили,според мен!Браво на участниците и най-вече на ръководителя!

Back to top button