Хасково

Кръстев и Митев остават в ареста за побоя навръх Великден

МяркаКръстьо Кръстев и Емил Митев бяха оставени в ареста и от Хасковския окръжен съд днес за жестокия побой над Борислав Марков навръх Великден в хасковска дискотека.

Постоянната им мярка за задържане бе наложена от Районен съд – Хасково на 16 април. Адвокатите на двамата обжалваха задържането, въпреки че пред районния съд Кръстев пожела да остане в ареста до изясняване на случая.

МяркаДнес от прокуратурата предоставиха показанията на още петима свидетели, с което Кръстев и Митев се уличават съответно като подбудител и извършител на побоя. Обвинението е за причиняване на тежка телесна повреда. Марков е в хасковската болница в пълна кома след причинената му черепно-мозъчна травма.

Адвокатът на Кръстев – Георги Матанов поиска по-лека мярка за своя подзащитен, който има постоянен адрес, семейство, работа и чисто съдебно минало. Кръстев заяви пред съда, че не е извършил това в което го обвиняват. „Не съм виновен, нямам нищо общо с това деяние. Имам две деца, семейство и нямам намерение да се укривам“, допълни още той.

Адвокат Елена Петрова, която защитава Митев каза, че въпреки многобройните свидетелски показания, към него няма преки доказателства, че той е извършител на побоя. Един от свидетелите го е разпознал на снимка при второ разпознаване пред съдия, което адв. Петрова намери за противоречие. По нейните думи по делото не е изяснен мотива за престъплението. Тя поиска по-леката мярка „парична гаранция“. За по-лека такава се обяви и вторият му защитник – адв. Павел Чернев.

Мярка„Ще помагам с всичко на разследването. Кръстев не ми е заповядвал да извършвам такова незаконно действие“, каза пред съда Митев, визирайки побоя. Той допълни, че нямал намерение да се укрива и поиска по-лека мярка, като гаранцията щели да платят неговите родители, тъй като той нямал работа.

Съдът реши, че и за двамата има събрани доказателства, от които могат да се направят обосновани предположения, че те са извършили действията, за които са обвинени. Такива данни се съдържали и в класифицирания том със специалните разузнавателни средства. Там били записани телефонните разговори между Кръстев и Митев преди побой, непосредствено след него и на следващия ден.

Отделно трети лица са заличили записите от системата за видеонаблюдение в дискотеката и така са се опитали да попречат на разследването.

Съдът счете, че двамата могат да се укрият или да извършат друго престъпление и ги остави в ареста. За това престъпление наказанието е от 3 до 10 г.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nabludatel
nabludatel
21.04.2015 16:43 16:43

Che na tozi emil o6te si sediat ranite po kokalchetata na ruzete ot poboia koito e nanesul na tozi bobi. &to ne go pitat kvi sa tezi rani i ot kakvo sa?

naistina
naistina
21.04.2015 18:16 18:16

Vqrno e,vtora snimka.

адвокаткатаа
адвокаткатаа
21.04.2015 18:55 18:55

Адвокат Елена Петрова замисляте ли се че в момента защитавате този „бияч “ , но утре като е на свобода и дрогиран може да пре*ие и вашето дете или внуче . ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА РАНО ИЛИ КЪСНО

gost
gost
22.04.2015 1:56 1:56

prah v o4ite

АЗ
АЗ
16.06.2015 1:16 1:16

Не мога да повярвам вече на нищо в тази скапана държава защото това което са написали подкупните репортери и журналисти не е никак вярно за да се напише това и на тях им е платено кой знае каде са тези двама злобари, ако е вярно нека изгният в затвора

Back to top button