Хасково

Демонстрации със служебни кучета за Детската полицейска академия

КучетаЧетвъртокласниците от Детската полицейска академия се насладиха днес на професионалните умения на полицейските кучета, съобщават от полицията.

Малките полицаи научиха, че кучетата са с различен „профил“, че са преминали 3-месечен курс на обучение с водача си и колкото по-рано кучето се озове на местопрестъплението, толкова е по-голям шанса да хване следата. Много емоции предизвика занятието „Задържане на бягащ нарушител“ и „Откриване на наркотици“. Кучетата показаха и умения по обща дисциплина, а именно изпълнение на команди и послушание.

Това е последното практическо занятие на децата от СОУ „Васил Левски“ в Хасково преди изпита им, който ще се проведе в края на месеца, за да получат дипломите си за специални агенти от Академията.

Целта на обучителите е създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца. Задача на Академията е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности, да се научат да работят в екип, да се подкрепят и да се грижат за другите.

 Кучета Кучета 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button