Хасково

23 издателства на базара за „Южна пролет“, книги и по 50 ст.

БазарРекордните 23 издателства участват в открития днес базар на книгата „Южна пролет“ 2015. През миналата година издателствата бяха 19.

Шатрите им, както и тази на дебютантите, участващи в литературния конкурс, са разположени на пл. „Атлантически“. Базарът бе официално открит от кмета Георги Иванов.

БазарГоляма част от книгите са с намалени цени за базара в Хасково. От издателство „Фют“ например продават детски книжки от 50 ст. до 35 лв. Най-скъпата е илюстрована енциклопедия „Животните“, която иначе струва 59 лв.

Две от първите четири книги пък, които продадоха в първите минути от шатрата на „Бард“ бяха от трилогията „50 нюанса сиво“. Те също са с 20% намаление.

Тържественото откриване на литературните дни „Южна пролет“ е от 18 часа пред театър „Иван Димов“. Следва премиера на книгата „Абсурдни времена“ част 1 и 2 и рецитал с участието на авторите Маргарита Петкова и Добромир Банев. Час преди това е откриването на изложбата-живопис на Нина Русева в галерия „Форум“. От 20 часа в камерната зала на театъра е лауреатската вечер на Светлозар Стоянов, носител на „Пегас“ за 2010 г.

 Базар Базар 
 Базар  Базар
 Базар  Базар
 Базар  Базар
 Базар  Базар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button