Хасково

Светлозар Стоянов запали огъня на „Южна пролет“

КонкурсОгънят на 43-я Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково запали тази вечер пред хасковския театър „Иван Димов“ Светлозар Стоянов, носител на „Пегас“ за проза за 2010 г.

Конкурсът бе официално открит от кмета Георги Иванов. В програмата участваха мажоретният състав, духовият оркестър и смесен хор „Родна песен“.

КонкурсВ тазгодишния конкурс участват 36 дебютанти. 18 са в жанр проза, поезия – 17, критика – един, като тази година няма участници с филмов сценарий. Най-малкият дебютант е 15-годишната димитровградчанка Славея Захариева, която участва с книгата си „Гора от вятър“. Друга участничка от региона е хасковският модел в Лондон Ралица Калоянова със стихосбирката си „Мястото“. Най-възрастните в конкурса са четирима автори на по 40 г.

Председател на журито ще е проф. Боян Биолчев, а членове са Иван Павлов, проф. Амелия Личева, Милена Лилова, Ели Видева и проф. Валери Стефанов.

По-рано през деня бе открит книжният базар, в който участват 23 издателства.

След откриването последва премиера на книгата „Абсурдни времена“ част 1 и 2 и рецитал с участието на авторите Маргарита Петкова и Добромир Банев. От 20 часа в камерната зала на театъра е лауреатската вечер на Светлозар Стоянов.

Националният конкурс продължава три дни.

 Конкурс Конкурс 
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button