Светлозар Стоянов запали огъня на „Южна пролет“

Хасково

КонкурсОгънят на 43-я Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково запали тази вечер пред хасковския театър „Иван Димов“ Светлозар Стоянов, носител на „Пегас“ за проза за 2010 г.

Конкурсът бе официално открит от кмета Георги Иванов. В програмата участваха мажоретният състав, духовият оркестър и смесен хор „Родна песен“.

КонкурсВ тазгодишния конкурс участват 36 дебютанти. 18 са в жанр проза, поезия – 17, критика – един, като тази година няма участници с филмов сценарий. Най-малкият дебютант е 15-годишната димитровградчанка Славея Захариева, която участва с книгата си „Гора от вятър“. Друга участничка от региона е хасковският модел в Лондон Ралица Калоянова със стихосбирката си „Мястото“. Най-възрастните в конкурса са четирима автори на по 40 г.

Председател на журито ще е проф. Боян Биолчев, а членове са Иван Павлов, проф. Амелия Личева, Милена Лилова, Ели Видева и проф. Валери Стефанов.

По-рано през деня бе открит книжният базар, в който участват 23 издателства.

След откриването последва премиера на книгата „Абсурдни времена“ част 1 и 2 и рецитал с участието на авторите Маргарита Петкова и Добромир Банев. От 20 часа в камерната зала на театъра е лауреатската вечер на Светлозар Стоянов.

Националният конкурс продължава три дни.

 Конкурс Конкурс 
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.