Регион

Абитуриентки от ПМГ първи на националното по български

ПМГАбитуриентки от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ спечелиха първите места на Националното състезание по български език и литература.

Церемонията по награждаването бе в ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

ПМГДоц. Чакърова, замдекан на Филологическия факултет, обяви за абсолютен прецедент в двегодишната история на състезанието представянето на Кристина Димитрова от 12 а клас, получила оценка Отличен 6, с резултат 100 от 100 точки.

Втората в класирането от общо трите отлични оценки е на Мартина Равенска от същия клас. С поощрителни награди бяха удостоени Елица Господинова от 12 а и Гергана Русева от 12 б клас.

Доц. Чакърова изрази възхитата си от знанията на вазовци, като обяви за мит твърдението, че успешни са само учениците от големите градове. Замдеканът подчерта, че за да има отлично подготвени кандидат-студенти, са необходими отлични учители, които обичат работата и учениците си. Тя държеше лично да поднесе поздравленията си на Ваня Маринчева – преподавател на изявилите се представители на ПМГ.

В надпреварата за литературни и езикови компетентности, взеха участие над 60 зрелостници от цяла България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
АНОНИМЕН
АНОНИМЕН
23.04.2015 10:33 10:33

БРАВО! момичета, гордея се с ВАС! Човек трябва да знае българския, не само писмено и устно, а и да се изразява говорно пред обществото.
Мед ми капе от устата! т.е да говори сладкодумно!!!

Back to top button