Хасково

Одрин замразява отношенията си с Хасково заради парк „Арменци“

Парк, архивОдрин замразява договора за побратимяване с община Хасково заради именуването на парк „Арменци“ в областния град, потвърдиха за Haskovo.info от хасковското кметство.

В късния следобед днес в общинска администрация се е получило сканирано писмо от кмета на Одрин Реджеп Гюркан.
В писмото Гюркан остро осъжда общината за това, че е приела името на парка. В него се казва, че се замразява договорът за побратимяване от 1997 г.

„Скръбта ми е не за даденото име на парка, а за основанието защо е дадено?“, се казва в писмото на одринския кмет.
В писмото пише още, че отношенията между Одрин и Хасково в сферата на икономиката, социалните и културните отношения за съжаление са помрачени.

Haskovo.info припомня, че общинският съвет прие през март паркът да се казва „Арменци“. Това стана по молба на арменската общност в града и е в навечерието на 24 април – Международният ден в памет на жертвите на геноцида срещу арменците. През 2015 г. се навършват 100 г. от тази трагична дата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГЕОРГИ ИВАНОВ
ГЕОРГИ ИВАНОВ
22.04.2015 20:37 20:37

зарад наглите,нахални арменци от вида на мари калджиян,карекинян,,путиян ,к*роян , саркизян ,и тиквоян, дето вечно живеят на гърба на българския народ ние ХАСКОВЛИИ ше ги носим на гърба си.
А иначе тия гуроливи арменци като отидат в Турция се пишат българи,нека сега турците още като ги посрещнат на границата да ги уважат както им се полага и както турците си знаят с кютек на голо.

Иван Георгиев
Иван Георгиев
22.04.2015 21:44 21:44

Искам да знам някога ние българите месили ли сме се на Одрин как ще си кръщава парковете и улиците, че сега някакъв си кмет ще ни чупи фасони че бил сърдит. Ами да се сърди. То пък едни интестиции потекли от Одрин към Хасково , свят да ти се завие. Голяма работа станала, накривил си феса одринския кмет. А дядо му сигурно с кеф участвал в убийството на милион и половина арменци и още и още християни в османската империя в това число и българи.

Пижо
Пижо
22.04.2015 22:37 22:37

Много важно, на кой край е накривен феса на кмета на Одрин. Големи претенции, голямо нещо. Заради такива претенции пет века турско робство се превърнаха в невинно османско присъствие. Да си гледа града и да не се меси в нашите работи агата.

потомец
потомец
23.04.2015 8:15 8:15

По израза в първия коментар ( на г-н „Георги Иванов,) се разбира, че същия е човек, който по някаква причина много мрази арменците, което си е негово право, но че иска чрез интрига да им противопостави и гражданите на Хасково вече е нахалство. Това показва чий е почерка и под чие влияние е.
Писмото на кмета на Одрин е чиста проба намеса във вътрешните работи на града ни. Е това вече е наглост. Не е погледнал датата, не е преди 1878г.

Анонимен
Анонимен
23.04.2015 13:24 13:24

abe shto ne go kristim turski a ,po dobre e ot kolkoto armenci, zastoto armencite va uvajavat mnogo ZA TOVA va posreshtat sas BULGARI CIGANI

Българин
Българин
24.04.2015 11:27 11:27

Аз лично с Одрин съм нямал , нямам а най-вероятно и няма да имам някакви отношения . Нека „замразява отношенията си с Хасково“ , нека и Монголия и Туркменистан да „замразява отношенията си с Хасково“ не ме бърка :).
Но ние бълагире сме така ,на нас като ни е зле , дайте на всички да им е зле вместо да си оправим държатава.

Back to top button