Хасково

Болницата загуби делото с общината за Хирургическия

ИлюстрацияМБАЛ „Хасково“ загуби делото за собствеността на Хирургическия блок с общината на първа инстанция, става ясно от решението на Хасковския окръжен съд.

Делото бе образувано по искове на МБАЛ. В тях се твърди, че община Хасково упражнява фактическа власт върху имотите без правно основание, като демонстрира собственически права. За тези имоти общината е издала актове за публична общинска собственост и продължава да ги владее незаконосъобразно.

Постъпил е и отговор от община Хасково, в който се оспорват исковете. Според отговора не са налице предпоставките за придобиване в собственост от страна на ищеца на спорните сгради, тъй като основанията, които се сочат са негодни от правна гледна точка.

ХОС решава да отхвърли като неоснователни исковете на МБАЛ. Решението е постановено при участие на третото лице помагач – държавата, представлявана от Министерство на регионалното развитие.

Осъжда се МБАЛ да заплати на община Хасково разноски по делото в размер на 132 700 лв.

Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните пред Апелативен съд – Пловдив.

От ръководството на болницата съобщиха за Haskovo.info, че предстои правният отдел да реши дали ще се обжалва решението на Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ррр
ррр
23.04.2015 12:03 12:03

Няма да се обжалва!Гелов е човек на кмета!Цялата история започва от РБ чрез сина на кмета!Затова и уж повишават д-р Близнаков като го местят в София!

Анонимен
Анонимен
23.04.2015 15:11 15:11

Панаири,панаири,тоя Хузунжовец няма ли да се задави вече…?

"Събудете се роби"
"Събудете се роби"
23.04.2015 21:42 21:42

Досега болницата стопяваше задължения.
Сега човека на „КМЕТЯ“ стана шеф на Болницата.
Болницата загуби делото срещу „КМЕТЯ“.
Какво и колко още ще загуби болницата в Хасково????????

Back to top button