Хасково

Победител в ъндърграунд класацията на „Южна пролет“ в Хасково

КнигиНикола Райков представи в Хасково двете си приказки-игри: „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“.

КнигиАвторът обясни, че с първата е участвал на миналогодишния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ и е спечелил ъндърграунд класацията. Райков сподели, че тя представлява гласуване на всички участници, което се провежда след официалното награждаване.

Едната от приказките-игри има 93 варианта на прочитане и 20 възможни края, а втората – 30 края. Райков обясни, че така се развива фантазията на децата и им се показва, че изборът е много важен в живота. Отделно се засилва връзката родител-дете.

Двете книги имат общо 11 номинации и награди. Никола Райков е автор и носител на наградата „Най-добър детски фантаст 2013 – 2014 г.“ Той гостува в Хасково по повод Международния ден на книгата – 23 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button