Хасково

Вълко Грозев взе „Александър Паскалев“, раздадоха 4 Пегаса

КонкурсПисателят и краевед Вълко Грозев получи наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Награждаването се проведе в рамките на 43-я национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“.

„Пегас“ за сценарий получи Станимир Великов, а за литературна критика – Здравко Дечев от Габрово за „Устност – писменост във възрожденската култура: (Феноменология на българския глас)“.

КонкурсПегас за поезия заслужи Илиян Любомиров от София за „Нощта е действие“. Тук бяха раздадени и две допълнителни награди: първа – Стойчо Младенов от Троян за „Между два града“ и втора – Ангела Пранарова от Благоевград за „Кутия за стихове и перли“.

Пегас за проза взе Йоана Мирчева за сборника разкази „Слепи срещи“. Тук също имаше още две награди: първа – Бистра Величкова от София за разказите „Малка, мръсна и тъжна“ и втора – Катерина Хапсали за романа „Гръцко кафе“.

Наградата за местен автор на КДК бе за пресаташето на областна администрация Светлана Николова за стихосбирката й „Дъждовни магистрали“.

В програмата участваха цигуларите Мартин и Александър Зайранови.

Конкурс   Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button