Регион

Борисов откри пречиствателната в Свиленград, иска удар по каналджиите

ПречиствателнаПремиерът Бойко Борисов откри новопостроената пречиствателна станция в Свиленград.

Пречиствателна„Когато има добре работещи екипи, работим добре“, заяви министър-председателят.

Реализацията на цялостния проект ще предотврати загубите на вода и замърсяването на околната среда с непречистени канализационни води и ще повиши качеството на водоснабдяването за 18 000 души.

„Хвърлят се огромни пари – 46 милиона, които не са влагани никога досега в Свиленград за водоснабдяване и канализация. Те не се виждат, но в същото време 2500 души имат вече канал, имат нова водопроводна система. Кметът е активен по различни европейски програми и като започне да асфалтира, няма да се налага да подменя инфраструктурата наново“, коментира премиерът Борисов.

ПречиствателнаСъоръжението е изградено по ОП „Околна среда 2007 – 2013“, а безвъзмездната финансова помощ възлиза на 46 463 012 лв.

Министър-председателят обяви още, че при благоприятни метеорологични условия през тази година автомагистрала „Марица“ може да бъде завършена.

Премиерът посочи още, че правителството отпусна 800 000 лв. на селските стопани, които претърпяха тежки загуби от бедствията от началото на годината.

Министър-председателят очаква предприетите по-строги мерки в Агенция „Митници“ да повишат събираемостта на приходите за годината с над 1.5 млрд. лв., като на този етап митническата администрация работи добре.

По отношение на повишения миграционен натиск Бойко Борисов беше категоричен, че работата по границата трябва да се засили, като от утре военнослужещи от Българската армия ще подпомагат силите на „Гранична полиция“. „Каналджиите трябва да бъдат ударени тежко“, категоричен беше премиерът.

Бойко Борисов обиколи региона с хеликоптер с куп министри от кабинета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.04.2015 18:37 18:37

Лентичка,след лентичка,е*ати и хвалбите е*ат и чудото.
Т И К В А…

Back to top button