Регион

Детска полицейска академия в Малко градище

ЛюбимецДетска полицейска академия се проведе в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Малко градище, съобщават от пресслужбата на община Любимец.

В общинския кръг на състезанието участваха отборите „Орлите“ от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, „Торнадо“ – НУ „Христо Ботев“, „Агенти 007“ – НУ „Захари Стоянов“ и „Polis kids“ – ОУ „Васил Левски“ – Хасково.

ЛюбимецВ надпреварата, отборите от четвъртокласници трябваше да приложат знанията си за това, какво е престъпност, видовете престъпления и как трябва да реагират като свидетели, как да съдействат на нуждаещи се от помощ и др.

В оспорваното състезание, на първо място се класира отборът на „Polis kids“, на второ – „Торнадо“, на трето – „Орлите“ и на четвърто „Агенти 007“.

ЛюбимецВсеки участник получи диплом за успешно завършване от Сдружение „Шанс и закрила“. Дипломи получиха и директорите на училищата, без чиято помощ и съдействие не би могло да се проведе обучението и състезанието на децата. За активното участие и доброто представяне състезателите получиха и торбички с награди от името на общината.

След еуфорията и радостта от победата, Таня Стоименова – секретар на МКБППМН – Любимец награди трима от възпитаниците на училище „Св.Св. Кирил и Методий“ – Анна Костадинова, Величко Величков и Радка Борисова с „Грамота“ и им връчи награди за тяхното класиране в общинския кръг на Националния конкурс „С очите си видях бедата“.

Започна и дългоочакваното засаждане на дръвчета по новоасфалтираните улици в Любимец. За три дни служителите от озеленяването успяха да засадят общо 145 дървета по улиците „Христо Ботев“, „Васил Левски“ и „Шейново“. Те са от декоративните видове Ацер – Кълбовиден шестил и Японска слива. В следващите дни ще започне засаждането по бул. „Одрин“ на 90 броя Червен дъб – Канадски дъб, а до края на май общината е предвидила да посади общо 350 нови фиданки и по част от останалите улици „Капитан Петко войвода“, „Екзарх Йосиф“ и „Драма“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button