Хасково

Училище в Барселона кани хасковски ученици за обмен в сферата на туризма

ГимназияХасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и Професионално училище по туризъм „Monlau“ – Барселона ще участват в съвместен проект за практика на ученици.

ГимназияПредложението за съвместно сътрудничество е инициирано от испанското училище по време на визитата на 12 хасковски преподаватели по професионална подготовка от ПГТ „Александър Паскалев“ в Барселона през миналата седмица.

Ако проектът бъде осъществен, през 2017 г. учебната практика на хасковските ученици ще бъде в Испания, а техни ученици ще стажуват в нашия град.

Гимназия„Професионалното училище по туризъм в Барселона разполага със собствен четиризвезден учебен хотел, който функционира и посреща гости от цял свят“, разказа директорът на хасковската гимназия по туризъм Пенка Георгиева. Любопитното е, че испанското училище е на смесено финансиране и 50% от приходите му идват от бизнеса. Така държавата и бизнеса работят ръка за ръка, коментира Георгиева. Освен в собствения хотел, учениците от Професионалното училище по туризъм в Барселона, практикуват и в още три хотела – партньори на школото.
Визитата на хасковските преподаватели по професионална подготовка в столицата на Каталония е в рамките на проект „Нови подходи в професионалното обучение“.

Учителите посетиха Центъра за професионално образование „CESF“, Професионален център за онлайн обучение „Stucom“, Колежа по туризъм, хотел „Atrium Palace“ и Училището по туризъм „Monlau“ с учебен хотел „Laumon“.

ГимназияПреподавателите се запознаха със системата на организация на професионалното обучение в Каталония, дуалната система, online обучението по професии, организацията на практическото обучение на учениците, сътрудничеството между бизнеса и училищата и валидирането на професионалните умения.

Участието в проекта ще допринесе за въвеждане на нови, по-интересни методи на преподаване и мотивация на учениците, както и  ще подобри работата на хасковското училище с фирмите партньори и ще способства за интегриране на европейските стандарти в професионалното обучение.

Международните ученически практики на ученици от ПГ по туризъм продължават. През юли единадесетокласници ще стажуват на остров Тенерифе, Испания, а следващата година – в Портсмут, Англия.

 Гимназия Гимназия 
 Гимназия  Гимназия
 Гимназия  Гимназия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button