Хасково

Данъчните стартират акция „Гергьовден“

ИлюстрацияПроверки в обектите за търговия с плодове и зеленчуци започва НАП, съобщават от приходната агенция.

Проверките са във връзка с предстоящите празници 1 май и Гергьовден и ще обхванат търговци във всички области от Южна България, които са в обсега на териториалната дирекция на НАП в Пловдив – Хасково, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Инспекторите ще следят основно за издаването на касови бележки, но също и за спазване на осигурителното законодателство.

За нарушения от страна на търговци на плодове и зеленчуци са получени и множество сигнали от граждани, което допълнително мотивира акцията на НАП. Освен, че ще има внезапни проверки по пазарите, бранша ще бъде и дистанционно наблюдаван през следващите дни чрез единната електронна система на НАП за връзка с касовите апарати на търговците. Драстични и необосновани спадове в отчитаните обороти ще бъде повод за посещение на място от данъчните, предупреждават от Агенцията.

До 2000 лв. стига глобата за неиздаване на касови бележки, обръщат внимание от офиса на НАП в Хасково. До 10 000 лв. пък е размерът на санкцията за търговец, който няма фискално устройство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button