Хасково

Стрелецът от Любимец не искал да убива жена си, сплашвал тъщата

Мярка43-годишният Димитър Филипов, който на 26 април простреля в Любимец тъща си и лелята на жена си, заяви на днешната мярка в Хасковския окръжен съд, че не е искал да убива съпругата си.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка задържане под стража за Филипов по обвинение в опит за убийство на съпругата му Валентина.

Адвокат Георги Еленков, който е защитник на обвиняемия заяви, че по делото няма доказателства Димитър да е целял убийството на жена си. Сред неговите аргументи бе факта, че след като стрелял с незаконната си ловна пушка, той е търсил жена си без патрони в оръжието. Отделно е можел да стреля по нея още в началото.

Филипов каза, че е искал единствено да сплаши тъща си, която се месела в брака им с Валентина и не й позволявала да се върне при семейството си. Той каза още, че сам се грижи за двете си дъщери на 16 и 11 г., както и че има земеделска работа. Еленков поиска по-лека мярка „домашен арест“.

Съдът прецени, че по делото има достатъчно доказателства, които сочат към повдигнатото обвинение на Филипов. Свидетели, сред които и една от дъщерите потвърждавали, че той се канил да убие жена си. В последната година двамата имали чести скандали, при които се намесвала полиция. Отделно имало издадени и заповеди за защита срещу домашно насилие към Валентина. И за де не се укрие или извърши друго престъпление съдът остави Филипов в ареста.

Определението на ХОС може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button