Хасково

1868 четвъртокласници се явиха на външно оценяване по български

Оценяване1868 четвъртокласници от 62 училища на Хасковска област се явиха на външно оценяване по български език и литература, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

ОценяванеОбщо четвъртокласниците са 1996, като в това число са и децата със СОП, които се явяват на оценяването по желание на родителите.

Децата имаха 40 минути за работа. Външното оценяване включваше диктовка, четене с разбиране и 11 задачи към него. Максималният брой точки е 20, като по-късно днес се очаква да пристигнат критериите за оценяване.

ОценяванеОценката е текуща, като ще се нанася по преценка на учителя. Работите ще бъдат проверени до три дни, след което резултатите ще бъдат качени на специално създаден сайт. Те ще са достъпни няколко дни след края на последното от общо четирите външни оценявания, което е на 13 май.

Днес в димитровградското ОУ „Алеко Константинов“ се явиха общо 92 четвъртокласници, като само едно дете отсъстваше.

Външното оценяване на седмокласниците по български и математика съвпада с матурите на абитуриентите – 20 и 22 май.

Оценяване   Оценяване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button