Хасково

Фотоизложба показва бойния път на хасковските полкове във Войната

ФотоизложбаФотоизложбата „Хасковските полкове във Войната – септември 1944 – май 1945 г.“ по повод 70 г. от края на Втората световна война бе подредена днес на открито пред Регионалния исторически музей в областния град.

Д-р Виолета Костова от музей обясни, че изложбата включва 22 пана, които проследяват бойния път на Десети Родопски полк, Тридесети Шейновски и Втори артилерийски полкове.

Експозицията продължава и с още експонати във фоайето на музея и тя ще остане един месец. Вечер паната ще се прибират в РИМ-Хасково.

Haskovo.info припомня, че във Втората световна война са взели участие над 5000 от Хасковска област. По повод 70 г. от войната 30 ветерани от община Хасково получиха почетни медали.

Изложбата се организира от община Хасково, Регионален исторически музей, Държавен архив, Съюз на ветераните от войните на България.

Фотоизложба   Фотоизложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button