Хасково

Полицията затяга контрола по баловете

ИлюстрацияОДМВР-Хасково предприема мерки за обезпечаване на сигурността на реда и безопасността на движението по време на абитуриентските балове, съобщават от полицията.

И тази година Районните управления в областта ще осигурят охрана на обществения ред, сигурност и безопасност на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества.

Целта е своевременно да бъдат проверени местата, в които са предвидени честванията на празника, да се организират срещи с училищните ръководства и органите на местно самоуправление и местна администрация за предприемане на съвместни действия за  обезпечаването на сигурността и обществения ред по време на баловете.

По време на абитуриентски балове е налице сериозна опасност от тежки пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти.

Инцидентите обикновено се случват в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта с приятели и познати извън кръга на съучениците си.

Опасни инциденти стават и когато абитуриентите тръгват да се придвижват с автомобили на приятели. При никакви обстоятелства не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е неправоспособен.

Вие също не шофирайте в нощта на бала. Дори и да не сте употребили алкохол, празничната еуфория ще отслаби контрола ви и може да ви провокира към движение с висока скорост и рискови маневри. По-добре ползвайте такси. Не се качвайте в автомобил с повече хора от определения брой места. Напомняме, че возенето на предния капак и надвесването през прозорци и люкове на автомобила е извънредно опасно и ще бъде строго санкционирано от пътните полицаи, предупреждават от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1948
1948
12.05.2015 18:56 18:56

„По-добре ползвайте такси“ ??? Ама вие сериозно ли не знаете тукашните бакшиши как карат. В никакъв случай не е по-добре !

бай ХОЙ
бай ХОЙ
12.05.2015 20:18 20:18

КВА ПОЛИЦИЯ БЕ,В СЕЛО ХАСКОВО ПОЛИЦИЯ НЯМА,ОСВЕН ПЕДАЛИТЕ ГАДНИ ДА СНИМАТ ДА СТЕ ВИДЕЛИ НЯКОЙ ДА ИДЕ ДА ГЛОБИ БЕЗОБРАЗНО ПАРКИРАЛИТЕ В ПОСТОЯННИТЕ ЗАДРЪСТВАНИЯ,ДА ГЛОБИ ТЕШКАРИТЕ КОИТО КАРАТ КАТО МАЛОУМНИ И ДА ВЪВЕДЕ МАЛКО РЕД,НЯКАКЪВ КОНТРОЛ НА ПЪТНОТО ДВИЖЕНИЕ(ОСВЕН СНИМАНЕТО),НЕКАДЪРНИКА ЦАНКОВ ЗА НИКЪВ УЙ НЕ СТАВА,ТО ОТ СЕРЖАНТИ КВО ЧАКАШ

Back to top button