Хасково

Общината иска лятно училище за децата до 4 клас

ИлюстрацияОбщина Хасково иска школата в общината да организират лятно училище приоритетно за децата от 1 до 4 клас.

Това обяви на среща с представители на училищата шефката на образованието в кметството Ралица Кисекчиева.

Идеята е децата да се занимават основно през месец юни, когато по-големите още са на училище, а отпуските не са започнали. Целта е да се осигури занимание и грижа за малките и те да не са на улицата.

Кисекчиева заяви, че общината ще съдейства, като сред възможностите за занимания са посещения в Младежкия център, Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Сега се чакат предложения от училищата как точно смятат да организират заниманията през юни.

Чуджестранни студенти от 10 държави пък искали да посетят Хасково за седмица и да се срещнат с гимназисти, изучаващи езици. Тук също училищата трябва да излъчат представители, а инициативата идва от студентка, която е завършила хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вихър
Вихър
13.05.2015 20:31 20:31

Ралица, не сте открили топлата вода. Имаше училища, които правеха лятна занималня предишни години. Един пример- „Кирил и Методий“ миналата година имаха безплатна занималня по проект. Т.е. на общината остава само да подкрепи дейности, които не са нови за училищата, но се нуждаят от средства, при това не много. Не прехвърляйте отговорността само върху училищата, да се бръкне общината и вместо за паметници да даде средства за малките ученици.

някой
някой
14.05.2015 8:25 8:25

А така, гледат им ги даскалите цяла година, въпреки това родителите плюят по тях /вечно недоволно родителско поколение е дошло знам от запознати/, сега и през лятото да им ги гледат… Имам предложение, всеки учител да взема по за 3-4 дена при себе си вкъщи по един ученик, защото родителите на децата са изморени от бездействие…

ИВ
ИВ
14.05.2015 14:00 14:00

РАЛИЦА Е УНИКАЛЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ.

Back to top button