Регион

80% от балконите на блока с падналата тераса са в критично състояние

Тераса, архив80% от балконите на блока на димитровградската ул. „Христо Г. Данов“, където на 7 май рухнаха парапетите на тераса, са в критично състояние, заяви пред Haskovo.info кметът Иво Димов.
 
До този извод е стигнала комисията след извършен оглед.
 
За тази цел от общината ще издадат на собствениците на апартаментите предписания. В рамките на един месец те трябва да бъдат ремонтирани.
 
От общината ще облекчат работата на хората като възложат на конструктор проект за укрепването на терасите, който после безвъзмездно ще им бъде предоставен. 
 
Комисията е предписала на собствениците на падналата тераса и на съседната да си ги ремонтират.
 
От кметството съобщиха, че няма вариант всички опасни сгради да бъдат описани. За да се вземат мерки и на други места ще се разчита на сигнали на граждани.
 
Haskovo.info припомня, че при инцидента с падналата тераса няма пострадали. Тогава парапетите се стовариха върху покрива на фитнес залата отдолу.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дустафчик
дустафчик
14.05.2015 11:15 11:15

„ПРИдоставен“

Back to top button