Хасково

Велосипедистите стягат нов протест в неделя, махнаха забранителни табели

ПротестВелосипедистите в Хасково стягат нов протест утре срещу забраната за каране на колело в централната градска част, глобата от 20 лв. и липсата на велоалеи.

Организацията отново е през Фейсбук, като недоволните ще се съберат на площадка „Спартак“ в 16 часа и оттам ще потеглят към общината.

Днес половин дузина протестиращи велосипедисти бяха пред кметството и обявиха, че утре ще бъде направен опит за затваряне на кръстовището между булевардите „Освобождение“ и „България“ до „21 век“. Това ще стане с движение на велосипедистите по пешеходните пътеки. По този начин те искат да покажат, че ако нямат велоалеи и със забраната в центъра ще затруднят автомобилния трафик.

Забранителните табели за колоездачи около паркинга на кметството пък вече са свалени. От общината са решили, че щом там се движат коли, може да се допускат и колоездачи. Останалите табели в центъра са по местата си.

Haskovo.info припомня, че на 13 май на протест срещу глобите за колоездачи в центъра се събраха около 50 човека. Те преминаха демонстративно по пешеходната зона и блокираха за кратко кмета Георги Иванов при опита му да излезе от паркинга на общината.

 Протест Протест 
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
без думи
без думи
17.05.2015 0:00 0:00

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
………..
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Александър Лачев
Александър Лачев
17.05.2015 10:56 10:56

Към тези, които въртят п**алите, без да могат да пазят равновесие на две колела:
1. Аз съм на снимката.
2. Прочетете добре закона за движение по пътищата, правилника към него и наредбата на общината. Ако ги прочетете и се огледате, как е в Хасково, ще установите – велосипедистите, ако искат не да бутат, а да управляват велосипед – имат само един избор – ДА НАРУШАТ ПРАВИЛАТА. Не могат да карат по тротоари и пешеходни зони; не могат да карат на уличното платно в дясно, до тротоара, защото е разчертано за паркинги и синя зона, или са спрели автомобили, въпреки забраните. И всичко това, защото няма обозначени велоалеи.
3. В Хасково велосипедистите не са равнопоставени. На пешеходците и автомобилистите и осигурено предимство, на обозначени пешеходни пътеки и зони, пътни платна и места за паркиране. В Хасково няма нито една велосипедна алея, на която велосипедистите да имат предимство и да карат БЕЗОПАСНО И БЕЗКОНФЛИКТНО! С това велосипедистите са ИЗХВЪРЛЕНИ НА УЛИЧНОТО ПЛАТНО МЕЖДУ ЛАМАРИНИТЕ на автомобилите.
4. Идва лятна ваканция – ще допуснем ли да стане трагедия, при която да оправдаваме гузната си съвест? Ще допуснем ли да изгоним децата и внуците си от града и вместо те да останат и затворят нашите очи, ние да затваряме техните? Ще допуснем ли да затварят очите ни с далавери и вместо велоалеи да ни предлагат сини зони? Изборът е наш.

Към тези, които само четат, без да коментират – помислете на кого да вярвате – на тези, които излизат с лицата и имената си и не ги е страх да изразят гражданската си позиция, или НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ КРИЯТ ЗАД ПСЕВДОНИМИ, защото СЕ СРАМУВАТ И БЕЗКРАЙНО ГИ Е СТРАХ????

казанова
казанова
18.05.2015 10:14 10:14

На третата снимка в далечината се вижда червен фолксваген „шаран“ и ако забележите дебелата Пенка си държи детето отпред в ръцете а не по-закон в столче на задната седалка . Браво на Боянчо ! Сложил си колана –чак без малко да се обеси , така трябва защото глобите трябва да се плащат редовно и на време .

Back to top button