Регион

Връчват Европейски етикет на община Димитровград

ИлюстрацияПрестижната награда Европейски етикет за добро управление ще бъде връчена за трети пореден път в рамките на Годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа.

Церемонията е в понеделник в Палата 6 на Пловдивския панаир. Сред  отличените 18 общини е и Димитровград.

Европейският Етикет за добро управление се връчва в изпълнение на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. България официално подкрепи Стратегията през 2007 г. и беше сред първите страни, които се включиха в пилотното й прилагане.

Етикетът се присъжда от комисия, акредитирана от Съвета на Европа. Председател на комисията е министърът на регионалното развитие и благоустройството. Наградата се дава за период от две години. Отличените получават кристален приз – 12-стенен. На всяка от страните е гравиран по един от 12-те принципа за добро управление, сред които са ефикасност и ефективност, откритост и прозрачност, върховенство на закона, етично поведение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button