Хасково

Вдигат бюст на Аспарух Лешников в Хасково

ПаметникБюст-паметник на Аспарух Лешников – Ари ще бъде поставен в градинката пред бизнесцентъра в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от общината.

ПаметникОт няколко дни се извършва подготовка на мястото, където ще бъде поставен бюста. Автор ще е скулпторът Господин Тенев – Гуспата. Негово дело са още „Паметник на Завистта – Българският Икар“, скулптурата на Баба Яга, бухала пред кметството, фигурите на Оранжевия мост, паметника на художника Лицо.

Бюстът се очаква да бъде открит в началото на юни, когато е  Националният конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“.

Аспарух Лешников – Ари е български тенор и изпълнител на шлагери с международна известност. Роден е в Хасково на 28 юни 1897 г. и е починал в София на 31 юли 1978 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button