Хасково

Няма хванат преписвач, 12 учители от Хасковско проверяват матурите

МатураНяма хванат да преписва абитуриент от днешната матура по български език и литература, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

Държавният изпит е приключил нормално без инциденти, уточниха от РИО.

12 учители от Хасковска област ще участват в проверяването на тазгодишните държавни зрелостни изпити. 5 от тях са по български език и утре заминават за София, където ще се извършва оценяването. Матурите пък отпътуват за столицата още тази вечер.

Останалите 7 проверяващи по различните предмети заминават за София на 24 май.

Всички оценители са избрани по предложения на директорите на съответните училища, одобрени са от експертите в РИО, а след това и от тези в образователното министерство. Повечето от хасковските проверяващи са участвали в оценяването на матурите и в предни години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
уляля
уляля
20.05.2015 16:27 16:27

Хахахаа, екипа ви знае ли, че продават матурите по 30лв и че след час и половина ти ги пращат под СМС ??

Божьо
Божьо
20.05.2015 17:13 17:13

Дрън-дрън….

Безсилен от системата
Безсилен от системата
20.05.2015 23:57 23:57

Тези матури са пълен фарс. Не знам защо въобще се провеждат. Излишно харчене на държавни средства (разбирай твоите и моите пари). Загуба да време на нашите деца и грешни пари на родителите им. След като се позволява да се купуват отговорите, какъв е смисъла от това оценяване. За да може честно показал знанията си зрелостник да бъде разочарован от системата виждайки, че наборчето му, което показва колко е велик, преписва наготово дадените му отговори. Е, нали все пак определени хора взеха определени суми за това – визирам тлъстите, мазни управляващи, които въобще не ги е еня какво става сред народа. Важно се те да се те да се нагрухат, като прасета, на които токущо са им сипали в копанята новата помия.

ygfh
ygfh
21.05.2015 14:34 14:34

A ti znaesh li che ti vzimat telefona i dori i da ti pratqt SMS po vreme na izpita ne moje da gi vidish

Back to top button