Хасково

Читалище „Яворов“ с концерт за 24 май

ЧиталищеТържествен концерт по случай 24 май – Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура, организира настоятелството на читалище „Пейо Яворов-1982“ в Хасково.

ЧиталищеУчастие взеха съставите и формациите на читалището: Танцов ансамбъл „Южняци“, Клуб за народни танци „Любители на фолклора“, Детска фолклорна група, рецитал изнесоха малките самодейци от Детска театрална студия „Смехорани“. Гости на концерта бяха Духов оркестър при община Хасково с диригент Петър Грънчаров.

На концерта пред публиката от жители на кварталите, които обслужва читалището и родители, бяха връчени наградите, които получиха състави на читалището от участието си в 50-ото юбилейно издание на Фолклорния събор „Китна Тракия пее и танцува“. Златен медал и грамота за Детска фолклорна група „Лазарки“ с ръководител Росица Димова и бронзов медал и грамота за Клуб за народни танци „Любители на фолклора“ с ръководител Галина Щерева.

Концертът завърши с хора, на които се хванаха самодейци и публика.

Читалище   Читалище
 Читалище  Читалище

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button